Tesla jaunumi: GigaFest Berlīnē 9000 faniem un fabrikas starts jau nākammēnes

Sestdien, 9. oktobrī, Tesla Eiropas GigaFactory Grīnheidē, Berlīnes tuvumā tika sarīkots izklaides pasākums 9000 faniem.

Festivāla rīkošanai elektromobiļu ražotājs saņēma īpašu vietējās varas atļauju. Uz pasākumu ieradās aptuveni 9000 interesentu, kas varēja baudīt daudzpusīgu programma, apskatīt Tesla ražojumus un piedalīties ekskursijā pa rūpnīcu, neizpalika arī uzkodu bāri, panorāmas rats un mūzika dīdžeja vadībā.

Pasākumā piedalījās arī Tesla vadītājs Īlons Masks, kurš atbildēja uz jautājumiem un atklāja, ka rūpnīcā strādās aptuveni 12 tūkstoši cilvēku, bet plānotais ražošanas apjoms ir 500 tūkstoši elektromobiļu gadā. Biznesmenis paziņoja arī par citām idejām, piemēram, to, ka Tesla ražos alu Gigabier, ko pārdos pudelē, kas līdzināsies pikapam Cybertruck.

Tesla jaunākā Eiropas GigaFactory būvniecībā tiks ieguldīti aptuveni 4 miljardi ASV dolāru un uzņēmums aizņems 300 hektāru lielu platību, kas ir līdzvērtīga aptuveni 420 futbola laukumiem. Vācijas ražotnē taps Model 3 un Model Y, kā arī baterijas Tesla elektromobiļiem.

Pirmās automašīnas no konveijera jaunajā Gigafabrikā nobrauks nākamo sešu nedēļu laikā.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.