Līdz 2030.gadam – Maskava kļūs par pirmo “bezpilota galvaspilsētu Eiropā”

Līdz 2030.gadam viss Krievijas galvaspilsētas sabiedriskais transports piedzīvos pāreju uz elektrisko piedziņu un autonomo vadību.

Maskavas transporta departamenta vadītājs Maksims Liksutovs paziņojis, ka autonomo tehnoloģiju attīstība, kā arī videi draudzīgu enerģijas avotu izmantošana padarīs Maskavu par pirmo Eiropas bezpilota transporta galvaspilsētu.

Amatpersona atzīmēja, ka pilsētā jau attīstās autonomi braucošu taksometru pakalpojumi un testiem tiek gatavots pirmais bezpilota tramvajs. Savukārt līdz 2030. gadam vicemērs solījis visus pasažieru autobusus pārkārtot uz elektrisko piedziņu.

Autonomās tehnoloģijas galvenokārt ir paredzētas, lai uzlabotu ceļu satiksmes drošību, kā arī palielinātu transporta tīkla caurlaidību. Pašlaik Krievijas galvaspilsētā notiek Yandex bezpilota taksometru izmēģinājumi, kuru gaitā pilsētas ielās pārvietojas 150 autonomi braucoši transportlīdzekļi, kas noslēdzoties testu fāzei, komerciālai izmantošanai atļauju var saņemt jau šogad.

Zināms, ka tā paša IT uzņēmuma darbinieki gatavo testiem arī autonomi braucošu tramvaju. Neskatoties uz to, ka bezpilota tramvaja palaišanas datums pilsētas maršrutos vēl nav zināms, tiek ziņots, ka šādu tehnoloģiju attīstība padarīs Maskavu par otro metropoli pasaulē pēc Pekinas un pirmo Eiropas galvaspilsētu ar attīstītu bezpilota transportlīdzekļu sabiedriskā transporta sistēmu.

Foto: Ekrānbilde no Google.com/maps

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.