Robotizētie zvani no “Enefit” – Tev zvana automātiski ierunāts piedāvājums no Igaunijas “Eesti Energia” meitas uzņēmuma Latvijā

Tehnoloģiju mērķis parasti ir atvieglot cilvēku vajadzības. Šinī gadījumā pārdevējiem nepatīkamie “aukstie zvani” tiek aizstāti ar tā saukto robotizēto zvanu.

Automātiskā jeb robotizētā zvana būtība ir vienkārša, pakalpojumu vai preču pārdevējam vairs nav jātērē darbinieku laiks, lai piedāvātu pakalpojumu nezināmiem, bet potenciālajiem klientiem, to dara sistēma ar ierunātu automātisko tekstu. Pēc nejaušības principa tiek ģenerēti nejauši telefona numuri, uz kuriem tad arī tiek veikti automātiskie zvani. Ja cilvēku interesē konkrētais piedāvājums, tad var izvēlēties nospiest attiecīgo taustiņu ciparu un ar Jums jau vēlāk sazināsies Enefit pārstāvis.

Pēc iAuto novērojuma zvanu saņēmējam netika piedāvāta iespēja atteikties no turpmāku zvanu saņemšanas, turklāt Enefit piedāvājumu ar automātiski ierakstītu balsi saņem 2 reizes mēneša laikā no tālruņa +371 29563130 :

  • 16.septembrī 17:23
  • 5. oktobrī 17:20

Šobrīd likums atsevišķi neregulē robotizētos zvanus, vienīgais veids ir rakstiski vērsties attiecīgajā iestādē ar liegumu izmantot turpmākiem zvaniem savu tālruņa numuru. Ja pēc šāda lieguma cilvēks atkal saņem zvanu, jau ir pamats vērsties Valsts iestādēs, lai aizstāvētu savas tiesības. Bet te arī ir jāņem vērā vesels juridisko lietu kopums, jāsaglabā nosūtītā vēstule, jābūt pareizajam saņēmēja e-pastam, teorētiski pat jābūt iesniegumam ar e-parakstu apstiprinātam, tad liegums izmantot konkrētus tālruņa numurus un liegums arī trešajām pusēm izmantot attiecīgos numurus. Jo robotizētos zvanus parasti veic citas kompānijas pasūtītāja uzdevumā.

iAuto aicina izteikties komentāros lasītājus, vai ir pieredze saņemot robotzvanu un kā tos vērtējat?

Foto: Ekrānbilde no enefit.lv

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.