Zināms, kad gaidīt G-klases elektrisko versiju

Kļuvis zināms, ka noteiktā pircēju lokā iecienītā Gelandewagen elektriskā modifikācija kļūs pieejama 2022. vai 2023.gadā.

Viens no vācu valodas interneta izdevumiem publicējis informāciju par Mercedes-Benz jaunumiem septembrī gaidāmajai IAA autoizstādei, kas no Frankfurtes pārcēlusies uz Minheni. Tajā pieminēts, ka šī gada izstādē varēs skatīt G-klases elektriskās modifikācijas  prototipu, kamēr sērijveida modeli ar nosaukumu EQG sagaidīsim 2022.gada beigās vai 2023.gada sākumā.

Atšķirībā no dažiem citiem Mercedes elektriskās piedziņas jaunumiem, piemēram, EQS vai EQE, G-klase nekļūs par pilnīgi jaunu modeli un elektriskajai modifikācijai izmantos iekšdedzes motoru versijas bāzi. Tas nozīmē, ka elektriskais Gelandewagen saglabās pilnpiedziņu, ko varētu nodrošināt divi elektromotori un atpazīstamo izskatu.

Raksta, ka enerģiju elektromoriem piegādās 108 kilovatstundu baterija, kas nodrošinās EQG aptuveni 500 kilometru tāldarbību pēc WLTP cikla. Smagā akumulatora dēļ elektromobiļa masa pārsniegs gan dīzeļdegvielas G350d (2351 kilograms), gan jaudīgā AMG G63 (2650 kilogrami) svaru.

Aizvadītajā nedēļā izdevums Automotive News Europe, atsaucoties uz saviem avotiem ziņoja, ka Mercedes  uzņēmuma jaunā attīstības stratēģija paredz paātrinātu pāreju uz elektrisko piedziņu, kā rezultātā zīmols plāno līdz 2030. gadam atteikties no lielākās daļas modeļu ar iekšdedzes motoru.

 

 

 

G-klases iekšdedzes motoru modelis Foto: iAuto.lv

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.