Tesla sāk pasaulē ātrākā elektroautomobiļa piegādes klientiem

Tesla prezentējusi Model S modifikāciju Plaid, kas 100 km/h sasniedz nedaudz vairāk kā divās sekundēs. Pirmie eksemplāri jau ceļā pie pircējiem.

Viņpus okeāna pirmizrādi piedzīvojis šobrīd pasaulē ātrākais elektromobilis, Tesla Model S Plaid, kas 100 km/h sasniedz 2,1 sekundē. Automašīna, kas ieguvusi trīs elektromotorus ar kopējo jaudu 1034 Zs, var paātrināties līdz 321 km/h savukārt uzlāde 300 kilometru distancei pie ātrās uzlādes iekārtas prasīs vien 15 minūtes. Ar pilnībā uzlādētu bateriju liftbeks spēj nobraukt līdz 627 kilometriem.

Model S uz konveijera tika likts 2012.gadā. 2021.gadā tas piedzīvoja modernizāciju reizē ar krosoveru Model X, kas izgāja to pašu programmu.  Galvenās pārmaiņas skāra abu modeļu salonos un tagad tajos redzams 17 collu multimediju/informācijas displejs ar 2200×1300 izšķirtspēju. Pateicoties jaudīgam borta datoram, ekrānā varat spēlēt lielāko daļu vismodernāko spēļu.

 Iepriekš kļuva zināms, ka Tesla atteikties no atjauninātā Model S jaudīgākās Plaid + modifikācijas, lēmumu skaidrojot ar to, ka parastais Plaid „ir tikpat labs”.

 Kā vēsta izdevums InsideEVs, pirmie Tesla Model S Plaid eksemplāri jau ir ceļā pie saviem pircējiem, kas par pirkumu samaksāja vismaz 129 990 dolāru.

 

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.