Dacia būs lielāks krosovers par Duster

Rumānijas autoražotājs Dacia papildinās modeļu piedāvājumu ar jaunu vidējā izmēra krosoveru Bigster, kas nostāsies pakāpi augstāk par Duster.

Līdz 2025.gadam Dacia laidīs klajā trīs pilnīgi jaunus modeļus, no kuriem viens būs Bigster. Par to kļuva zināms 2021. gada janvārī, kad mātesuzņēmums Renault iepazīstināja ar jauno attīstības stratēģiju “Renaulution”. Toreiz tika atklāts, ka Bigster izmantos jauno Logan un Sandero moduļu platformu CMF-B. Automašīnas garums būs aptuveni 4,60 metri, tā būs pieejama ar standarta piecvietīgu salonu, taču, iespējams, modelim būs versija ar septiņām sēdvietām, kur vadītājs un pasažieri tiks izvietoti pēc shēmas “2 + 3 + 2”.

CMF-B platforma ļauj izmantot plašu motoru gammu, tādēļ jau tagad tiek runāts, ka Bigster varēs iegādāties ar 1,0 litru trīscilindru turbomotoru, kas attīsta 90 Zs, 130 Zs jaudīgu 1,3 litru četrcilindru agregātu, kā arī, iespējams, 140 Zs hibrīdiekārtu, kas izveidota u 1,6 litru benzīna motora bāzes.

Dacia Bigster būs nopērkams ar priekšējo vai visu riteņu piedziņu un tirgū tam nāksies konkurēt ar tādiem modeļiem kā Volkswagen Tiguan vai Škoda Karoq.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.