Pagarina termiņu konkursā par inteliģentās transporta sistēmas ieviešanu uz Vidzemes šosejas

Divu Iepirkumu uzraudzības birojā (IUB) iesniegtu sūdzību dēļ līdz 8.jūnijam pagarināts pieteikumu iesniegšanas termiņš VSIA “Latvijas valsts ceļi” (LVC) konkursā par inteliģentās transporta sistēmas ieviešanu uz Vidzemes šosejas, liecina informācija Elektronisko iepirkumu sistēmā (EIS).

Sūdzības par iepirkuma dokumentos iekļautajām prasībām iesniegusi SIA “Kemek Engineering” un SIA “Dexfor”.

Kā ziņots, inteliģentās transporta sistēmas ieviešanai uz Vidzemes šosejas plānots atvēlēt 1,259 miljonus eiro. Paredzēts ieviesti viedos dinamiskās satiksmes vadības risinājumus ar nolūku paaugstināt satiksmes drošību un samazināt braukšanas laiku posmā Rīga-Sigulda-Veclaicene.

Pēc LVC pārstāvju skaidrotā, viedie satiksmes vadības risinājumi sniegs jaunas iespējas informēt autovadītājus par brauktuves stāvokli, satiksmes situāciju uz ceļa, kā arī drošas braukšanas principiem ziemas apstākļos. 

Konkursa uzvarētājs veiks sistēmas projektēšanas un instalācijas darbus, uzlabos un uzstādīs jaunu autoceļa meteoroloģisko staciju, uzstādīs autoceļa monitoringa kameras un maināmās informācijas ceļazīmes, kā arī ieviesīssatiksmes vadības sistēmu.

No projekta kopējā finansējuma lielākā daļa jeb 1,02 miljoni eiro ir Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzekļi. Projekts tiek realizēts sadarbībā ar Igaunijas transporta administrāciju.

Atbilstoši Ceļu satiksmes likumam inteliģentās transporta sistēmas ir tādas, kurās informācijas un sakaru tehnoloģijas izmanto autotransporta jomā, ietverot infrastruktūru, transportlīdzekļus un ceļu lietotājus, satiksmesun mobilitātes pārvaldībā, kā arī, lai nodrošinātu saskarni ar citiem transporta veidiem.

LVC izveidota 2004.gada nogalē un pieder valstij. Uzņēmums pārvalda valsts autoceļu tīklu, administrē valsts autoceļu tīkla finansējumu un organizē iepirkumus valsts vajadzībām. LVC pārvalda vairāk nekā 20 000 kilometru valsts autoceļu.
 

Foto: Ekrānbilde no Google.com/maps

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.