Holivudas aktieris prezentē ukraiņu amfībiju (+ FOTO)

Holivudas aktieris Stīvens Sīgals Abu Dabī notiekošajā Starptautiskajā aizsardzības izstādē (IDEX) prezentējis hibrīda kāpurķēžu amfībiju Storm.

 Storm tapis divu uzņēmumu sadarbībā – viens no tiem Kanādas Streit Group, ko dibinājis krievs Germans Gutorovs, bet otrs – Ukrainas Highland Systems ar pārstāvniecību Lielbritānijā un Apvienotajos Arābu Emirātos.

Stīvens Sīgals ir liels bruņu tehnikas entuziasts, tādēļ viņš ar prieku pastāstījis par Storm, apgalvojot, ka būtu viņam iespēja iegādāties šādas klases mašīnu, viņš izvēlētos tieši Storm. Ukraiņu amfībijas dizainu grāvējfilmu aktieris raksturojis, kā Lamborghini un iznīcinātāja Stealth simbiozi.

Kāpurķēžu amfībija ir aprīkota ar trim elektromotoriem, kas rada kopējo jaudu 2500 zirgspēku un sadarbojas ar dīzeļdzinēju.

Hibrīda režīmā visurgājējs var darboties 18–36 stundas, elektriskajā režīmā – 1,5–3,5 stundas. Ja dīzeļa agregātu izmanto tikai kā ģeneratoru, tad Storm ceļos 8,5 stundas.

Astoņu tonnu smagā amfībija ar 50 cm klīrensu uz sauszemes attīsta līdz 140, bet uz ūdens – līdz 30 kilometriem stundā. Transportlīdzeklis aprīkots ar kompozītmateriālu kāpurķēdēm, kas samazina spiedienu uz grunti līdz 230 gramiem uz kvadrātcentimetru.

Visurgājēju var komplektēt ar bruņām pēc klases STANAG 4569 1. vai 2. standarta, tādejādi Storm izturēs apšaudi ar 7,62 x 39 kalibra bruņu sitēju aizdedzinošām lodēm un mīnas sprādzienu zem korpusa.

Foto: Ekrānbilde no Motor.ru

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.