Renault pastāsta par jauno Ņiva

Renault vadītājs Luka de Meo pastāstījis kāda būs jaunā Ņiva (tagad Niva Legend), kas dienasgaismu ieraudzīs 2024.gadā.

Stāstot par Renault jaunajiem modeļiem, Luka de Meo pieskāries arī AvtoVAZ ilgdzīvotājam, krosoveram Lada Niva Legend, kas savu dzīvi sāka 1977.gadā ar nosaukumu Ņiva.

Jaunā Niva Legend ieradīsies 2024.gadā un tā tiks veidota uz koncepta Dacia Bigster bāzes, kas būs pamatā kopumā trim Renault Group modeļiem: rumāņu Dacia, krievu Lada un pašu Renault modelim. Lai gan visu trīs modeļu detaļas un mezgli būs vienādi par 85 procentiem, katra zīmola produkts iegūs tikai sev piemītošu dizainu un atšķirības.

Tehnisko risinājumu bāze būs CMF-B platforma, ko izmanto arī trešās paaudzes Renault Logan un Sandero kā arī Renault Clio ražošanai. Zināms, ka krievu krosovers iegūs stūrainu virsbūvi ar taisnstūrveida radiatora resti, aptuveni 4,28 m garumu un 2,6 m riteņu bāzi. De Meo uzsvēris, ka Niva Legend būs apveltīts ar labām pārgājības īpašībām un pielāgots nopietnām slodzēm, šajā ziņā līdzinoties apvidus ikonām Suzuki Jimny un Land Rover Defender. 

Būs pieejamas divas automašīnas versijas: standarta un ar paaugstinātu bezceļa potenciālu un klīrensu 240 milimetri. Motoru klāstā būs 1,3 turbodzinējs no Renault Arkana, taču ar samazinātu jaudu (150 Zs vietā 130), kā arī 1,8 litru agregāts bez turbo atbalsta, kas attīstīs 122 Zs.

Jaunās Ņiva pirmizrāde paredzēta 2024. gadā, bet tirgū tā nonāks 2025.gadā.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.