Francijas Premium – DS atklāj jauno DS4 (+ FOTO)

No Citroen atdalītā luksuss marka DS iepazīstinājusi ar jauno DS4, kas paaudžu maiņas gaitā ieguvis jaunu visādceļu versiju Crossback.

Salīdzinot ar priekšteci, jaunais DS4 nedaudz pieaudzis izmēros. Tagad tas ir 4440 mm garš, 1830 m plats un 1470 mm augsts, bet izskatā līdzinās flagmanim DS7 Crossback no kura mantojis līdzīga dizaina radiatora resti un šauros lukturus. Mazākais modelis atšķiras ar oriģinālas konstrukcijas dienas gaitas lukturiem un divkrāsu spoguļu korpusiem.

Salonā ir pilnībā digitāls instrumentu panelis, 10 collu displejs informācijas un izklaides kompleksam, kā arī papildu 5 collu skārienekrāns, ko izmanto klimata iekārtas un multimediju pārvaldei.

Pieejamais aprīkojums ietver nakts redzamības funkciju, aktīvo kruīza kontroli un adaptīvo balstiekārtu.

Ražotājs lepojas, ka DS 4 ir izgatavots no 95% atkārtoti izmantojamu materiālu un 85% pārstrādājamu detaļu. 30% no svara veido atjaunojamie vai pārstrādāti materiāli, bet mērinstrumentu panelis ir izgatavots no 20% kaņepju daļām, kuras nav redzamas.

Jaunais DS4 būs nopērkams ar 130 zirgspēku trīscilindru benzīna motoru, 180 un 225 zirgspēku turbo „četriniekiem”, kā arī dīzeļdzinēju, kas attīsta 130 Zs. Motoru izvēlē arī 225 Zs hibrīdiekārta, kas apvieno 180 Zs benzīna un 110 Zs elektromotorus un ar elektrību var nobraukt vairāk nekā 50 km. Visi dzinēji darbojas kombinācijā ar 8 pakāpju automātisko pārnesumkārbu.

Jaunais DS4 pārdošanā nonāks 2021.gada ceturtajā ceturksnī.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.