Porsche plānoja ražot sporta auto, kas pasargās no lodēm (+ VIDEO)

1997.gadā Porsche izgatavoja bruņām pasargātu 911 saimes kupeju. Automašīna tā arī palika vienā eksemplārā.

Blogeris  That Nine Eleven Guy pastāstījis par pasaulē vienīgo rūpnīcas ražojuma bruņu Porsche 911.

Projekts dzima 90.gadu beigās, kad Porsche inženieri redzot kaimiņu (Mercedes-Benz) veiksmīgo darbošanos šajā jomā, nolēma ko līdzīgu paveikt arī savās mājās.

Par pamatu savam bruņu auto cufenhauzenieši izvēlējās pilnpiedziņas Porsche 996 Carrera – tobrīd jaunāko un modernāko modeli, kas debitēja 1997.gadā. Parastos stiklus inženieri aizstāja ar 20 mm daudzslāņu analogiem, bet virsbūves paneļi tika arī pastiprināti, izmantojot inovatīvo enerģiju absorbējošo kompozītu Dyneema – materiālu, kas ir 15 reizes stiprāks nekā tērauds.

Pārbaudēs bruņuauto izturēja apšaudi no .44 Magnum revolvera, kas atbilst B4 ballistiskās aizsardzības klasei. Tagad sporta automašīnai bija arī lieliska trokšņu izolācija, taču pašmasa dubultojās līdz 2,7 tonnām, kam 300 Zs 3,4 litru atmosfēriskais boksermotors izrādījās par vāju.

Saskaitot visus plusus un mīnusus, nebūt ne mazās izmaksas un pieņemot, ka bruņu auto uz sporta automašīnas bāzes ir un paliks nišas produkts, Porsche nolēma atteikties no projekta, bet vienīgais rūpnīcas ražojuma 911 savas dienas vada Porsche muzejā Štutgartē.

 

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.