Pasauli pārpludinās lēti elektromobili, uzskata japāņu elektromotoru ražotājs (+ FOTO)

Japānas elektromotoru ražošanas uzņēmuma Nidec vadītājs Sigenobu Nagamori uzskata, ka drīzumā nelielu elektromobiļu cena nokritīsies zemāk par 3000 dolāriem.

Nidec vadītājs Sigenobu Nagamori prognozē, ka drīzumā nelielu elektriskās piedziņas automašīnu cena nokritīsies zemāk par atzīmi 300 000 jēnas ($ 2890) un iestāsies jauna elektromobiļu ēra ar milzīgu pieprasījumu šajā cenu kategorijā tādos reģionos kā Indija, Āfrika un Tuvie Austrumi.

Kā piemēru viņš minējis Ķīnas Wuling ražoto Mini EV, kas maksā 4300 dolārus un vietējā tirgū kļuvis par pieprasītāko elektromobili apsteidzot pat Tesla Model 3.

Tuvākajā nākotnē tādas automašīnas kā Wuling parādīsies arī citu valstu tirgos, kas galu galā novedīs pie automašīnu tirgus pieauguma no pašreizējiem 80-90 miljoniem eksemplāru gadā līdz 300 miljoniem.

“No cenu kara nav iespējams izvairīties. Elektromotoru cena samazināsies līdz vienai piektdaļai, un mums tam jābūt gataviem, ” uzsvēris Nagamori.

Pasaulē lielākais datoru cieto disku motoru ražotājs Nidec nesen pievērsās arī elektromobiļu motoru ražošanai. Uzņēmuma mērķis ir palielināt investīcijas šajā sfērā un kļūt par lēto elektromotoru pārdošanas līderi.

Wuling Hongguang Mini EV piedāvā ar 9,3 vai 13,2 kilovatstundu akumulatoriem un kilovatu elektromotoru. Pilsētas automašīnas maksimālais ātrums nepārsniedz 100 kilometrus stundā, bet jaudas rezerve ir 120-170 kilometri.

Foto: Ekrānbilde no Facebook.com/carnewschina

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.