Krievu mazlitrāžas elektrombilis Zetta – projekta vadītājam ierosināta krimināllieta

Uzņēmuma vadība saviem darbiniekiem algu nebija izmaksājusi kopš 2020. gada septembra.

Kārtējais krievu autobūves projekts brakšķ pa visām vīlēm. Šoreiz uzmanības centrā nonācis uzņēmums Zetta, kas solījies laist klajā mazlitrāžas automobili ar elektrisko piedziņu.

Pagājušā gada rudenī tika ziņots, ka Zetta City Modul 1 elektromobilis iziet pēdējo sertifikācijas posmu, masveida ražošanai tiek gatavots konveijers Toljati, turklāt pirmie sērijveida automobiļi jau esot samontēti.

Kopš tā laika par projektu nekas nebija dzirdēts, bet šodien krievu mediji nāk klajā ar ziņu, ka 59 uzņēmuma darbiniekiem nav izmaksātas algas kopš pērnā gada septembra.

Pamatojoties uz iesniegumu, Samāras apgabala prokuratūra veica pārbaudi par darba likumdošanas ievērošanu, ierosināja krimināllietu pret projekta vadītāju Denisu Ščurovski un lika darba devējam novērst pārkāpumus .

Pašlaik notiek izmeklēšana, un pēdējās ziņas liecina, ka algas uzņēmums darbiniekiem izmaksātas. Tiesa, nav zināms kā tas ietekmēs projekta tālāko gaitu.

Elektriskā pilsētas mazauto projektu finansiāli atbalstīja Rūpniecības un tirdzniecības ministrija, piešķirot 285 miljonus rubļu, kas kopā ar dažādu fondu ieguldījumiem veido 750 miljonus rubļu.

Zetta City Modul 1 ir divvietīga elektriskā automašīna ar trīsdurvju virsbūvi, kas aprīkota ar četriem Djunova asinhronajiem riteņu motoriem ar kopējo jaudu 98 zirgspēki. 10 kWh akumulators nodrošina mobilitāti aptuveni 180 km.

Foto: Ekrānbilde no vk.com/zettaauto

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.