Jaunā Ņiva un vēl trīs modeļi – AvtoVAZ pastāsta par jaunumiem

Krievijas autobūves uzņēmums AvtoVAZ atklājis informāciju par jaunumiem, kas gaidāmi līdz 2025.gadam.

AvtoVAZ pastāstījis, ka laika posmā no 2023.-2025.gadam modeļu piedāvājumu papildinās vairāki jaunumi, ieskaitot mazā apvidus auto Ņiva jauno paaudzi, ko ieraudzīsim 2024.gadā.

Tas būs modelis, kam izmantos idejas no 2018.gadā nodemonstrētā koncepta Lada 4×4 Vision, pamatā būs „izturīga konstrukcija” ar pilnpiedziņu un augstu klīrensu. Jauno Ņiva ražos ar trīs un piecu durvju virsbūvi, piedāvājot pašmāju un ārvalstu tirgos.

Turklāt 2025. gadā AvtoVAZ izlaidīs pilnīgi jaunu C segmenta krosoveru, kas galvenos komponentus, mezglus un detaļas dalīs ar Rumānijas zīmola Dacia jauno septiņvietīgo SUV. Paredzams, ka transportlīdzeklis, kas uzbūvēts uz jauno Logan un Sandero CMF-B platformas, būs aptuveni 4,60 metrus garš. Krosovers saņems salonu ar trim sēdekļu rindām un sēdvietu formulu “2 + 3 + 2”.

Vēl divi jauni AvtoVAZ modeļi gaidāmi 2023. gadā, taču par šiem jaunumiem Volgas autorūpnīca nekādu informāciju nesniedz.

Renault savā nākamo piecu gadu plānā Renaulution  atzīmējis, ka uzņēmums plāno maksimāli satuvināt sadarbību starp Rumānijas Dacia un Krievijas Lada. Pēc 2025. gada abu zīmolu modeļi tiks pārvietoti uz CMF-B arhitektūru, kas ietver tradicionālo iekšdedzes dzinēju, gāzes agregātu, kā arī elektrificētu spēkstaciju izmantošanu.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.