Ferrari sola Purosangue un vēl divus krosoverus

Purosangue būs pirmais Ferrari krosovers, bet ne pēdējais – līdz 2026.gadam tam pievienosies vēl divi līdzīgas konstrukcijas modeļi.

Auto jaunumiem veltītie izdevumi vēsta, ka krosovers Purosangue, kas itāļu sporta automašīnu piedāvājumā iekļausies 2022.gadā kļūs par pirmo pārstāvi veselai modeļu saimei.

Purosangue izgatavots uz Front Mid Engine Architecture platformas, ko izmanto arī Ferrari Roma. Zināms, ka tā pati arhitektūra būs pamatā arī nākamajiem diviem krosoveriem, kas pagaidām apzīmēti ar rūpnīcas indeksiem F244 un F245. Abi var iegūt pilnībā elektrisku spēka iekārtu ar četriem elektromotoriem (pa vienam pie katra riteņa), 610 Zs jaudu un akumulatoru ar 80 kWh kapacitāti bāzes versijai.

Daži interneta izdevumi vēsta, ka pirmais krosovers ieradīsies 2024.gadā, otrs – divus gadus vēlāk, savukārt citi atceras Ferrari vadītāja Enriko Galliera teikto, ka pirmais pilnībā zaļais Ferrari pārdošanā nonāks ne ātrāk par 2025.gadu, turklāt tas būs superauto.

Kas attiecas uz Purosangue, tad šis modelis atrodas aktīvo izmēģinājumu fāzē un jau manīts uz ātrgaitas šosejas Modenas tuvumā. Nav noslēpums, ka pirmais Ferrari krosovers  būs hibrīds, kas aprīkots ar 700 Zs jaudīgu iekārtu uz V8 motora bāzes. Platforma pieļauj arī V6 un V12 motoru izmantošanu.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.