Katrs piektais BMW ar elektromotoru jau līdz 2023.gadam

Vācijas autobūves kompānija BMW plāno ievērojami palielināt elektrificēto modeļu klāstu, solot, ka līdz 2023.gadam katrs piektais jaunais automobilis būs apgādāts ar elektromotoru.

Izdevums Augsburger Allgemeine, atsaucoties uz informāciju, kas iegūta no BMW vadītāja Olivera Cipses ziņo, ka nākamo trīs gadu laikā vācu uzņēmums saražos par ceturtdaļmiljonu vairāk elektrificēto automobiļu nekā bija plānots iepriekš.

Tādējādi BMW vēlas palielināt saražoto elektromobiļu un hibrīdu daļu no pašreizējiem astoņiem procentiem līdz divdesmit procentiem līdz 2023. gadam. Jau 2022. gadā visās četrās BMW rūpnīcās, kas atrodas Vācijā, tiks pārveidotas tā, lai varētu ražot elektriskās automašīnas.

Tomēr veiksmīgai elektromobiļu tirdzniecībai ir nepieciešama jaudīga infrastruktūra, kas pat Vācijā vēl tālu no pilnības.

Viņš prognozē, ka līdz 2030.gadam valstī būs aptuveni 10 miljoni bateriju automašīnu, kuru apkalpošanai būs nepieciešams vismaz miljons uzlādes staciju.

Lai to nodrošinātu, katru nedēļu vajadzētu parādīties 15 tūkstošiem privātu un 1,3 tūkstošiem publisku lādētāju. Diemžēl, līdz tam mums vēl tāls ceļš ejams. BMW vadītājs baidās, ka uzņēmuma plānotā elektromobiļu ofensīva var sabremzēties nepietiekami attīstītās uzlādes infrastruktūras dēļ.

Septembrī BMW atklāja savus nākotnes plānus līdz 2030. gadam. Tajā teikts, ka deviņu gadu laikā bavārieši izlaidīs deviņus jaunus pilnībā elektriskus transportlīdzekļus, tostarp vienu ar MINI emblēmu. Jaunie modeļi tiks radīti uz pašlaik izmantotajām platformām – FAAR un CLAR.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.