Atlaistais Mercedes rūpnīcas darbinieks sarīko grautiņu un sabojā 50 jaunus V-klases automobiļus (+ FOTO)

Bijušais Mercedes rūpnīcas darbinieks sarīkojis grautiņu saražotās produkcijas laukumā un sabojājis vismaz 50 jaunus minivenus, nodarot vairāk nekā 2 miljonu eiro lielus zaudējumus.

Mercedes rūpnīcā Spānijas pilsētā Vitorijā noticis incidents par kuru runās vēl ilgi – kāds 38 gadus vecs vīrietis, ko uzņēmuma vadība atlaida īsi pirms jaunā gada, atriebības vadīts, sarīkojis pamatīgu grautiņu jaunās produkcijas laukumā.

Vīrietis nozadzis frontālo iekrāvēju, nobraucis ar to 21 kilometru līdz rūpnīcai, izgāzis vārtus un sācis dragāt visu, kas gadījies tā ceļā. Gatavās produkcijas laukumā, kur uzglabāti pilnīgi jauni V-klases miniveni, viņš sabojājis vairāk nekā 50 vismaz 29 000 eiro vērtās mašīnas, nodarot zaudējumus aptuveni  2 miljonu eiro vērtībā. Ir aizdomas, ka atlaistais darbinieks bija plānojis sabojāt arī ražošanas konveijeru.

18. decembrī Vitorijā notika masveida Mercedes darbinieku protesti – cilvēki pauda savu neapmierinātību sakarā ar darba devēja vienpusējo lēmumam ieviest “jaunu ražošanas plānu”, kas paredz štata samazināšanu 10-15% apmērā.

 

Foto: Ekrānbilde no twitter.com/aldamu_jo

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.