Ukrainis uzbūvē „Ukrainu” (+ FOTO)

Ternopoles (Ukraina) iedzīvotājs Jurijs Kordupeļs paša spēkiem uzbūvējis milzīgu apvidus auto, ko nosaucis par „Ukraine”.

Ukraine ir iespaidīgu izmēru septiņvietīgs transportlīdzeklis ar četriem velkošajiem riteņiem. Automašīnas augstums ir vairāk nekā trīs metri, garums – vairāk nekā septiņi metri, bet svars – 4,5 tonnas. Tas skaidrojams ar to, ka pašbūvētā apidus auto pamatā ir padomjlaiku kravas auto GAZ-66.

Tiesa, saskatīt līdzību ar oriģinālu nav nemaz tik viegli, jo automašīnai ir pilnībā jauna plastikāta virsbūve, jauns motora pārsegs ar oriģinālu radiatora resti un bamperiem. No „Šišigas” (iesaukta radusies pārveidojot krievu valodā indeksu „sešdesmit seši”) palikusi šasija un vadītāja kabīne ar zīmīgajiem, šaurajiem vertikālās formas vēdlodziņiem.  Virkni interjera detaļu konstruktors aizguvis no Mercedes-Benz, aprīkojis automobili ar elektriskajiem stiklu pacēlājiem un atpakaļskata kameru. Interesanti, ka iekļūšanu pasažieru salonā nodrošina durvis, kas veras pretēji priekšējām.

Zināms, ka motortelpā atrodas Mercedes dzinējs ar 150 Zs jaudu, kas ļauj sasniegt maksimālo ātrumu 90 km/h.  

Pašbūvētā auto autors atklāj, ka transportlīdzeklis tapis divu gadu laikā, bet projekta izmaksas sasniedz 25 000 dolāru.

 

Foto: Ekrānbilde no Motor.ru

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.