Sibīrijas salā aizdegas ķīniešu Haval krosoveri (+ VIDEO)

Krievijas Sibīrijas reģionā dažu dienu laikā aizdegušies vairāki gluži jauni ķīniešu Haval krosoveri. Tas noticis spēcīga sala laikā mēģinot iedarbināt mašīnas ar dzinēja automātiskās iedarbināšanas sistēmu.

Vairāki Haval H7 īpašnieki Rietumsibīrijā bija nepatīkami pārsteigti ieraugot no rīta, ka viņu pa nakti stāvvietā atstātie krosoveri ir sadeguši. Lai gan ugunsnelaimju iemesls nav noskaidrots, īpašnieki sliecas domāt, ka pie vainas bojāts degvielas vads vai signalizācija.

Šobrīd Sibīrijā valda spēcīgs sals, naktīs temperatūrai noslīdot līdz pat mīnuss 40 grādiem, tādēļ vairāki ķīniešu krosovera īpašnieki motora automātiskās iedarbināšanas sistēmu bija noregulējuši tā, lai dzinējs ik pēc noteikta laika tiek uzsildīts.

Šādas darbības laikā tad arī notikusi aizdegšanās, kas izcēlusies kaut kur automašīnas aizmugures daļā. Zināms, ka dažādās pilsētās sadeguši kopumā pieci Haval H7 krosoveri – visas bijušas gluži jaunas automašīnas (viena pat bez numuriem), vecākajai piedzīvojot vien savu otro ziemu. Visas automašīnas bija izgatavotas Krievijā, Hawal rūpnīcā Tulas apgabalā, visas apgādātas ar StarLine A93 signalizāciju.

Ražotājs solījis veikt izmeklēšanu un noskaidrot aizdegšanās iemeslu.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.