Toyota izpilddirektors brīdina: ātra pāreja uz elektromobiļiem var novest pie lielām problēmām

Toyota izpilddirektors Akio Tojoda prognozē, ka cilvēce saskarsies ar lielām problēmām, ja pāreja uz elektrisko piedziņu turpināsies tik straujā tempā. Procesu gan tas neapstādinās un malā nepaliks arī Toyota.

Pasaulē otrās lielākās autobūves kompānijas Toyota vadītājs Akio Tojoda izteicies, ka autobūves nozare “sabruks”, ja cilvēce turpinās pāriet uz elektriskajiem transportlīdzekļiem tikpat ātri kā tagad.

Šo viedokli viņš paudis preses konferences laikā, brīdinot, ka jau 2021.gada vasarā Japānā elektrības vairs visiem nepietiks, ja visas automašīnas pēkšņi vienlaikus kļūs par elektromobiļiem. Lai tas nenotiktu, infrastruktūrā būs jāiegulda milzīgas naudas summas – pēc koncerna vadītāja domām, šī summa varētu būt no 135 līdz 358 miljardiem dolāru.

Problēmu saasina tas, ka elektrību Japānā ražo, sadedzinot ogles un dabasgāzi, tāpēc pāreja uz elektriskajiem transportlīdzekļiem nepalīdzēs sasniegt “nulles emisijas”.

„Jo vairāk mēs ražojam elektriskās automašīnas, jo vairāk izmešu. Vai politiķi, kuri ierosina atbrīvoties no automašīnām, kuras darbina ar benzīnu, to saprot? “, retoriski vaicājis pasaulē otra lielākā autobūves uzņēmuma vadītājs un Japānas automobiļu ražotāju asociācijas priekšsēdētājs.

Nedēļu pirms Toyota vadītāja preses konferences kļuva zināms, ka ar iekšdedzes motoriem apgādātu automašīnu tirdzniecība Japānā pēc 2035.gada būs aizliegta. Lēmums izriet no premjerministra Josihide Sugi paziņojuma līdz 2050. gadam sasniegt “nulles emisijas”.

Šī mērķa sasniegšanā malā nepaliks arī Toyota – zināms, ka elektrisko transportlīdzekļu attīstībai nākamajos 10 gados tā atvēlēs 13 miljardus dolāru.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.