Jaunais megakoncerns Stellantis varētu dzimt janvārī

2021.gada janvārī varētu pabeigt PSA (Peugeot-Citroen) un FCA (Fiat Chrysler) apvienošanu, kā rezultātā dzims pasaulē ceturtais lielākais autobūves koncerns.

Par jaunās amerikāņu-itāļu un franču autobūves koncernu apvienošanos tika paziņots jau 2019. gada oktobrī, taču dažus mēnešus vēlāk koronavīrusa izraisītā pandēmija izjauca līguma parakstīšanu.

Sarunas atsākās 2020.gada pavasarī, kad tika atklāts jaunās formācijas nosaukums, bet tagad zinām arī kā izskatās Stellantis logotips un to, ka uzņēmuma galvenā mītne atradīsies Nīderlandē. Koncerna direktoru padomē būs pa pieciem pārstāvjiem no FCA un PSA, bet Stellantis galvgalī stāsies pašreizējais Fiat Chrysler vadītājs Maiks Menlijs.

Jaunais koncerns, kura vērtība tiek lēsta aptuveni 42 miljardu eiro vērtībā, apvienos Jeep, Ram, Dodge, Chrysler, Fiat, Maserati, Alfa Romeo, Lancia, Peugeot, Citroen, DS un Vauxhall-Opel. 

Abas puses vēlas apvienošanos pabeigt pēc iespējas ātrāk, jo apvienojot resursus un ražošanas jaudas, kā arī veicot optimizāciju, autoražotājiem izdosies ietaupīt apmēram 5 miljardus eiro.

Aprēķini liecina, ka Stellantis kļūs par ceturto lielāko autoražotāju pasaulē, kas jau pirmajā gadā realizēs aptuveni 8,7 miljonus automašīnu, atpaliekot vien no Volkswagen, Toyota un Renault–Nissan–Mitsubishi.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.