Ātrākais pasaulē? – Hennessey iepazīstina ar 1842 Zs Venom F5 (+ FOTO)

Hennessey pastāstījis par savu jaunāko varenauto – 1642 Zs jaudīgo Venom F5, kam ir visas iespējas kļūt par pasaulē ātrāko sērijveida automobili.

Amerikāņu uzņēmums apgalvo, ka Venom F5 aprīkots ar jaudīgāko motoru, kāds jebkad uzstādīts sērijveida automobilim. Tas ir 6,6 litru V8 agregāts, kas attīsta 1842 Zs jaudu un var nodrošināt maksimālo ātrumu, kas pārsniedz 500 km/h. Hennessey atklāj, ka kombinācijā ar septiņu pakāpju automātisko pārnesumkārbu Venom F5 līdz 200 km/h paātrinās mazāk nekā trīs sekundēs un, lai arī gaisa pretestības koeficients nebūt nav ideāls (0,39), 1360 kg smagajai kupejai ir visas iespējas, lai kļūtu par pasaulē ātrāko sērijveida automobili.

Amerikāņi nemaz neslēpj, ka tas ir viens no viņu tuvākās nākotnes izaicinājumiem, taču, lai šo mērķi sasniegtu, Venom F5 jānonāk pārdošanā. Saskaņā ar plānu tam jānotiek 2021.gadā, pavisam tiks uzbūvēti 24 Venom F5 eksemplāri, kurus pārdos par katru automašīnu prasot vismaz 2,1 miljonu dolāru.

Pašlaik pasaules ātruma rekords pieder SSC North America ražotajam SSC Tuatara, kas šā gada oktobrī sasniedza 508,73 km/h – par 61,76 km/h pārspējot iepriekšējo rekordistu Koenigsegg Agera RS.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.