Jau 4 miljoni Toyota Yaris

Toyota var svinēt nozīmīgu notikumu – četri miljoni saražotu Yaris eksemplāru.

No Japānas autobūves kompānijas rūpnīcas konveijera Francijas Valensjenā noripojis četrmiljonais Toyota Yaris eksemplārs.

Tas ir sarkani melnas krāsas Yaris hibrīds ar 5,1–2,8 l /100 km patēriņu un kombinēto CO2 emisiju rādījumu 117–64 g/km.

Toyota Yaris pirmā paaudze nāca klajā 1999.gadā un jau no paša sākuma iemantoja pircēju simpātijas, 2000.gadā iegūstot titulu „Gada auto”. Arī mūsdienās ņiprais pilsētas auto ir labi pieprasīts, nesot stabilu peļņu. Piemēram, 2019. gadā trešās paaudzes Yaris visā Eiropā pārdots aptuveni 224 000 reižu, kas atbilst aptuveni 22 procentiem no Toyota kopējā pārdošanas apjoma Eiropā.

Ceturtās paaudzes Yaris, kas tirgū tika laists klajā 2020. gada vasarā, pirmo reizi balstīts uz Toyota jauno globālo arhitektūru (TNGA). Automašīnai ir jauna hibrīdsistēma, kas apvieno zemu degvielas patēriņu un zemas CO2 emisijas ar pārliecinošu vadāmību un izcilu drošību, ko apliecina nesen saņemtā “Safetybest” balva kā vienam no drošākajiem transportlīdzekļiem šajā automobiļu segmentā.

Ražotājs pieliek pūles, lai Yaris panākumi turpinās, tādēļ 2021.gadā saimei pievienosies mazais apvidus auto Yaris Cross, kas tāpat kā Yaris hečbeks, tiks ražots Valenjenā.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.