Avarējusī Tesla izkaisa baterijas (+ FOTO)

Smagu avāriju piedzīvojušais Tesla elektroautomobilis izkaisījis akumulatora elementus plašā apkaimē, radot bažas par aizdegšanos.

ASV, Oregonas štatā notikusi smaga avārija, kurā iesaistīts 2019.gada ražojuma Tesla Model 3. Kā raksta vietējie mediji, Korvalisas iedzīvotājs Dilans Milota pie sava automobiļa stūres bija sēdies narkotiku reibumā. Jādomā, ka tas arī bija īstais iemesls, kādēļ vīrietis ar savu gluži jauno elektromobili pa pilsētu traucās kā negudrs. Kad automašīna bija sasniegusi 160 km/h, notika nelaime – Milota netika galā ar vadību un tā ietriecās apgaismes stabā. Model 3 nogāza ne tikai šo stabu, bet vēl divus kokus un apstājās tikai pēc 100 metriem. Trieciens bija tik spēcīgs, ka tika izārdīts arī labi pasargātais akumulators un simtiem nokaitētu bateriju izkaisījās plašā apkaimē. Daži no šiem pārkārsušajiem elementiem izsita apkārtējo māju logus un iekļūstot iekštelpās radīja aizdegšanās draudus, savukārt kādai citai mājsaimniecībai tika nodarīti zaudējumi, kad mājas fasādē ietriecās viens no avārijas rezultātā norautajiem riteņiem.

Lai, cik arī tas neliktos neticami, raugoties uz pamatīgi cietušās automašīnas atliekām, vadītājs no notikuma vietas aizbēga ātrāk nekā spēja ierasties policija. Vēlāk gan viņš tika aizturēts trīs kvartālus tālāk un nogādāts policijā, kur mediķi konstatēja, ka viņš ticis cauri ar zilumiem. Pie viena noskaidrojās, ka vīrietis ir pamatīgā narkotiku reibumā.

Milotam ir izvirzītas apsūdzības par vairākiem smagiem nodarījumiem, un, visticamāk, tiesa viņam piespriedīs cietumsodu.

 

 

Foto: Ekrānbilde no Facebook.com/CorvallisPoliceDepartment

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.