Porsche elektriskais universāls pirmoreiz bez maskas

Auto jaunumu medniekiem izdevies pieķert Taycan Cross Tourismo – elektriskās piedziņas universālu, kas pirmizrādi svinēs 2021.gadā.

Porsche Taycan Cross Tourismo izstrādes process ilgst ne pirmo gadu, tādēļ automobilim vajadzēja debitēt jau šī gada decembrī, tomēr visiem zināmais vīruss izjauca vācu ražotāja plānus. Protams, process neapstājās pilnībā, ko apliecina „spiegu attēlos” redzamais testu prototips.

Automašīna ir pilnībā bez maskas un apskatāma gan no priekšpuses, gan aizmugures. Attēlos redzams, ka atšķirību no standarta Taycan ir maz – vien nedaudz pārveidota aizmugure, garāka jumta līnija un palielinās klīrenss. Profilā elektriskais universāls atgādina Mission E Cross Turismo konceptauto, kuru Porsche parādīja vēl 2018. gadā.

Abu Taycan modeļu pamatā ir Premium Platform Electric (PPE) platforma, kas nozīmē, ka arī spēka iekārtas pārceļos no standarta modeļa.

Bāzes versijā 4S ar aizmugures riteņu piedziņu tas nozīmētu 530 Zs un 79,2 kWh akumulatoru, bet jaudīgākā versija Turbo varētu lepoties ar 680 Zs, kamēr flagmaņa Turbo S rīcībā būtu pat 761 Zs un 93,4 kWh akumulators aptuveni 416 km veikšanai.

Atgādināsim, ka Porsche Taycan bāzes modeļa 4S cena Vācijā ir aptuveni 104 000 eiro, kamēr flagmanis Turbo S izmaksās vairāk par 181 000 eiro.

Foto: Ekrānbilde no Motor.ru

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.