800 km; uzlāde 20 minūšu laikā – korejieši sola jaunu super akumulatoru

Korejas uzņēmums SK Innovation (SKI) pašlaik strādā pie jauna super akumulatora, kas tiek solīts jau 2021.gada pirmajā pusē.

Straujā elektroautomobiļu ražošanas attīstība visā pasaulē likusi sarosīties arī dažādu komponenšu piegādātājiem, pimkārt jau tiem, kas nodarbojas ar akumulatoru izstrādi.

Viens no šādiem ražotājiem ir Dienvidkorejas uzņēmums SK Innovation, kas pieteicis jaunu super akumulatoru. Tā izstrāde tiks pabeigta 2021.gada pirmajā pusē, tādēļ jau tiek būvēta akumulatoru rūpnīcu ASV Džordžijas štatā, kas katru gadu apgādās ar jaunām baterijām 300 000 elektromobiļu, piemēram, VW ID.4.

Zināms, ka jaunais super akumulators nodrošinās strāvas krājumus 800 kilometriem, bet uzlādei šādam daudzumam būs nepieciešams divu 20 minūšu cikls.

Uzņēmums vēl nav sniedzis precīzu informāciju par akumulatora elementu sastāvu, taču atklāj, ka akumulatora darbības laiks būs vairāk nekā 1000 uzlādes ciklu. Kā ziņo Green Car Reports, SKI savā izstrādes procesā vēlas koncentrēties uz “ilgmūžīgām baterijām, kas nodrošina lielu darbības rādiusu”.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.