Bez naudas un ar elektromobili – students nobrauc 95 000 km (+ FOTO)

Holandietis Vībe Vakkers kļuvis par cilvēku, kurš veicis garāko ceļojumu ar elektroautomobili. Tas izstiepies 1119 dienu un 95 000 km garumā, turklāt puisis to paveicis bez naudas. Par „Zilo Bandītu” nosauktā automašīna izlikta apskatei Volkswagen Autopilsētā Volfsburgā.

Lai gan Autopilsētas apmeklējumi vīrusa dēļ novembrī ir liegti, Blue Bandit atkal gaidīs interesentus, kad situācija normalizēsies, bet stāsts ir tā vērts, lai to atcerētos.

Sācies viss ar to, ka holandietim apnikušas studijas un bārā pie alus kausa radusies traka iecere – apceļot pasauli, turklāt nevis ar parasto, bet ar elektroautomobili un – neieguldot savus līdzekļus.

Vakkers sāka ar to, ka nodibināja projektu Plug me in un no kāda elektrību ražojoša koncerna ieguva savā rīcībā tobrīd septiņus gadus vecu reklāmas auto Volkswagen Golf Variant, kas tika pārbūvēts par elektroautomobili aptuveni 200 km veikšanai ar vienu uzlādi. Tad tika izveidota mājaslapa, kur viņš pastāstīja par savu ieceri, neaizmirstot palūgt ziedojumu, kur ikviens varēja dot savu pienesumu pārtikas, strāvas uzlādes vai naktsmāju nodrošinājuma veidā.

Kad parādījās pirmie piedāvājumi, ceļojums varēja sākties.

Bijušais students startēja 2016.gada 15.martā caur savu dzimteni dodoties uz Beļģiju un Vāciju. Kad Itālijas dienvidos vairs nebija naktsmītņu piedāvājumu, viņš bez minstināšanās atgriezās Skandināvijā, kur tādi bija un aizbrauca līdz pat Nordkapam – vistālāk uz ziemeļiem esošajam punktam Eiropā. Tālāk sekoja garš pārbrauciens pa Poliju, Ukrainu, Turciju un Irānu līdz Apvienotajiem Arābu Emirātiem. Pateicoties sociālajiem tīkliem un uzstāšanās televīzijā, šeit pasaules apceļotāja stāsts kļuva tik populārs, ka to pamanīja pat šeihi un uzaicināja viņu uz vakariņām un svētku programmu.

Cauri Indijai ceļotājs devās Austrumtimoras virzienā, kur prāmis pārveda to uz Austrāliju. Tālāk kontinenta apceļošana un svinīgs finišs 2019.gada 7.aprīlī daudzu elektroautomobiļu pavadījumā slavenās Sidnejas operas fonā.

1119 dienu un 95 000 km ceļojumā nācās daudz ko piedzīvot: problēmas ar vīzām, automašīnas remonts „lauka apstākļos”, anekdotiski atgadījumi, patiesa cilvēku mīlestība un vēlme palīdzēt.

Foto: Ekrānbilde no instagram.com/plugmeintravel

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.