General Motors prezentējis 1000 Zs jaudīgo GMC Hummer EV elektrisko pikapu

Amerikāņu autobūves koncerns General Motors iepazīstinājis ar GMC Hummer EV elektrisko pikapu, kas apveltīts ar 1000 Zs jaudu, CrabWalk funkciju un 18 apkārtskata kamerām.

Elektriskais pikaps aprīkots ar Ultium bateriju, kas atbalsta uzlādi ar iekārtām līdz 350 kW. Akumulators sastāv no 24 atsevišķiem moduļiem un tas satur mazāk dārgā kobalta. Zināms, ka izmantojot jaudīgāko iekārtu, 160 km distancei GMC Hummer EV varēs uzlādēt 10 minūtēs.

Akumulators ir labi aizsargāts, tādēļ elektriskais Hummer bez grūtībām pārvar 45 cm augstus izciļņus un nebaidās no 60 cm dziļiem ūdens šķēršļiem. Automašīnas dzinējspēks ir e4WD spēka iekārta ar Ultium Drive pievadiem. Visjaudīgākais variants attīsta 1014 Zs un 15 950 Nm griezes momentu riteņos. 100 km/h pikaps sasniedz aptuveni trīs sekundēs, bet ar pilnībā uzlādētu akumulatoru var nobraukt aptuveni 560 km.

Elektriskajam Hummer ir piecas sēdvietas un noņemams jumts, kura caurspīdīgos paneļus var noglabāt priekšējā bagāžniekā.  Pikapam būs pieejama pneimatiskā piekare ar Extract Mode režīmu (no 2022.gada), kas spēs paaugstināt klīrensu par 149 mm, kā arī šasija ar CrabWalk funkciju, kad visus četrus riteņus var pagriezt vienā virzienā, ļaujot pārvietoties pa diagonāli, savukārt visaptveroša kontroles sistēma UltraVision sastāv no 18 kamerām, ieskaitot divas, kas uzstādītas zem mašīnas, ļaujot iepriekš novērtēt apvidus reljefu zem riteņiem vai šķēršļu sarežģītību. Turklāt multivides displejam un ciparu mērinstrumentu panelim varat pievienot “apvidus viedrīkus”: riteņa griezes momenta vērtības, slīpuma leņķus, diferenciāļa bloķēšanas līmeni un diagrammu ar riepu saķeres rādījumiem.

Pirmā tirgū dosies dārgākā un jaudīgākā GMC Hummer EV modifikācija – Edition One. Šādam pikapam būs augstākā līmeņa apdare, jaunākais Super Cruise autopilots, sešu pozīciju MultiPro kravas platformas durvis, elektriski atverams aizmugures logs un 18 collu riteņi ar  Goodyear Wrangler Territory MT riepām. Hummer EV Edition 1 ražošana ZERO Detroit-Hamtramck montāžas rūpnīcā tiks sākta 2021. gada rudenī. Cena – 112 595 dolāru.

2022.gada rudenī sāksies versijas Hummer EV3X ražošana. Šāds 99 995 dolāru vērts pikaps būs apveltīts ar 811 Zs jaudu un spēs nobraukt līdz 480 km. Vēl 10 000 dolāru lētākā divmotoru versija Hummer EV2X versija tiek solīta 2023.gadā. Visbeidzot 2024.gadā klāt būs bāzes modelis EV2 – ar diviem motoriem, parasto piekari un gaitas rezervi „tikai” 400 km.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.