Mercedes-Benz – tuvāko gadu laikā seši jauni elektroautomobiļi

Vācijas autobūves kompānija Mercedes-Benz atklājusi savus plānus attiecībā uz modeļu papildinājumu, darot zināmu, ka tuvāko gadu laikā gaidāmi seši jauni elektriskās piedziņas modeļi.

Kā ziņo ražotāja preses relīze, pirmais dienasgaismu ieraudzīs kompaktais EQA – krosovera GLA elektriskais variants. Patiesībā EQA vajadzēja startēt jau šī gada rudenī, taču visiem zināmās situācijas dēļ pirmizrāde pārcelta uz vēlāku laiku. EQA krosoveram sekos krosovers EQB, kas arī top uz priekšpiedziņas platformas MFA2.

Kā nākamo modeli Mercedes pieteicis liftbeku EQS. Šis modelis izmantos elektrisko platformu MEA (Modular Electric Architecture), kas ļauj konstruēt automobiļus ar dažādām riteņu bāzēm, šķērsbāzēm un akumulatoru baterijām. Mercedes EQS jau ir tādā attīstības stadijā, ka veic praktiskos izmēģinājumus Immendingenas tehnoloģiskajā centrā.  Par šī automobiļa dzinējiem informācijas nav, toties zināms, ka ar pilnībā uzlādētu akumulatoru tas veiks 700 km pēc WLTP cikla.

Elektrisko liftbeku ražošana notiks Factory 56 – Mercedes „nākotnes rūpnīcā” Zindelfingenā. Turpat tiek ražota arī jaunā S klase.

Jaunie modeļi un rūpnīca ir daļa no stratēģijas Ambition 2039, kas paredz, ka Mercedes-Benz mazāk nekā 20 gadu laikā kļūst CO₂ neitrāls.

Tomēr līdz 2030. gadam vairāk nekā pusei no pārdotajām Mercedes automašīnām jābūt pieslēdzamiem hibrīdiem un elektriskajiem transportlīdzekļiem. Mērķa sasniegšanai tiek gatavots sērijveida krosovers EQC un vens EQV, kam palīdzēs krosoveri EQA, EQB,liftbeka un SUV modelis EQS, kā arī modeļi ar EQE indeksiem.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.