Klārksons nosauc gada labākos automobiļus

Britu auto žurnālists un TV raidījuma The Grand Tour vadītājs Džeremijs Klārksons nosaucis 2020.gada labākos automobiļus.

Džeremijs Klārksons savu izvēli paziņojis jau tradicionālajā News UK Motor Awards pasākumā, darot zināmu savu vērtējumu kategorijā gada labākais varenauto (SuperCar of the Year) un gada labākais tautas automobilis (People’s Car of the Year).

Pirmajā kategorijā populārais žurnālists par labāko atzina Eagle Lightweight GT – sacīkšu auto Jaguar E-Type repliku, kas radīta uz pirmās sērijas modeļa bāzes. Ar rokām izgatavotā retro kupeja ar alumīnija virsbūvi tikai nedaudz atšķiras no oriģināla, bet 4,7 litru sešcilindru motors attīsta 385 Zs, kas ir par 85 Zs vairāk nekā vēsturiskajam 60.gadu modelim.

Otrās kategorijas uzvarētājs ir ne mazāk eksotisks – tikai 3000 eksemplāros saražotais MINI John Cooper Works GP, kas aprīkots ar BMW 306 Zs turbo četrcilindru agregātu. No parastajiem MINI JCW ierobežotās sērijas GP modelis atšķiras ar divvietīgu salonu un masīvu šķērsstieni aizmugures sēdekļa vietā.

Citi uzvarētāji News UK Motor Awards aptaujā ir arī mums vairāk pazīstami, piemēram, mazo SUV/krosoveru kategorijā uzvarēja Ford Puma, lielo SUV klasē – Volvo XC90 Recharge, pilsētas auto kategorijā – Honda e, bet elektrisko auto ieskaitē – Porsche Taycan.

Foto: Ekrānbilde no Instagram jeremyclarkson1/

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.