Jauno Volkswagen Passat izstrādās Škoda

Čehijas autobūves kompānija Škoda, kas ietilpst Volkswagen koncerna sastāvā, reizē ar jauno Superb, izstrādās arī devītās paaudzes (B9) Volkswagen Passat.

Vācu izdevums Auto-Motor-Und-Sport uzzinājis jaunāko informāciju par Volkswagen Passat jaunāko paaudzi, kas ieradīsies 2023.gadā. Auto tematikai veltītais resurss raksta, ka jaunais VW Passat tiks izstrādāts reizē ar čehu flagmani,  taps uz MQB platformas, kas piemērota benzīna un dīzeļa, Mild Hybrid un Plug-in Hybrid motoriem.

B9 modelis pieaugs platumā un pastiepsies garenbāzē, kļūstot vēl praktiskāks nekā līdz šim, turklāt tradicionālā konstrukcija ar sedana tipa virsbūvi varētu dot vietu Škoda Superb līdzīgam liftbekam ar lielām piektajām durvīm. Modeļu saimē tiks saglabāts Passat Variant universāls un visādceļu versija Alltrack, bet jaunās paaudzes dzīves cikla vidū piedāvājumam varētu pievienoties pilnībā elektrisks modelis.

Pagaidām nav skaidrības par to, kurā rūpnīcā varētu organizēt jaunā Passat ražošanu. Pēc Volkswagen speciālistu domām labākais variants Škoda Superb un Volkswagen Passat jaunajai paaudzei būtu Turcijā plānotā jaunā rūpnīca, taču šo projektu arvien vairāk apdraud politiskā situācija, kas veidojas šajā reģionā. Paliek Kvašnas un Bratislavas rūpnīcas Čehijā, savukārt Vācijas Emdena, kur Passat tika ražots iepriekšējos 36 gadus, sev piešķirto 1 miljardu eiro izmantos, lai pārveidotu konveijeru elektriskās ID saimes produktu ražošanai.

Lēmums par rūpnīcām tiks pieņemts vēlāk, taču jau tagad zināms, ka MQB platforma līdz ar jauno Passat pirmoreiz debitēs arī Ķīnas tirgū, kur Volkswagen līdz šim bija izticis ar ne tik svaigo PQ46 tehnoloģiju.

Lasi arī: iAuto iepazīstas ar modernizēto Volkswagen Passat

APSKATI: Pārdod: lietotu Volkswagen sludinājumi 

 

VW Passat aktuālais modelis Foto: iAuto.lv

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.