Lielbritānijā izgatavos 56 retro bagijus (+ FOTO)

Britu kompānija Moke International iepazīstinājusi ar miniatūrā apvidus auto Mini Moke mūsdienu versiju, solot izgatavot 56 šādus automobiļus.

Mini Moke vēsture sākās tālajos 50.gados. Toreiz Lielbritānijas armijai bija nepieciešams vieglas konstrukcijas desanta transportlīdzeklis, ko varēja nomest no lidmašīnas ar izpletni un izmantot karavīru grupu pārvietošanai pa nelīdzenu reljefu. Tika radīts militārais apvidus automobilis Buckboard, kas vēlāk kļuva par tūristu iecienītu pludmales bagiju, tādēļ britu uzņēmums 1965. gadā laida klajā pirmo civilā pielietojuma modeli ar nosaukumu Mini Moke. Piedziņu toreiz nodrošināja 34 Zs jaudīgs motors, kas savienojumā ar četrpakāpju mehānisko pārnesumkārbu ļāva sasniegt 105 km/h.

Mūsdienu Mini Moke izgatavots uz 60.gados ražotā divdurvju sedana Austin Mini bāzes un apgādāts ar 1,1 litru 67 Zs motoru, kas var sadarboties ar četru pakāpju mehānisko vai automātisko pārnesumkārbu, ļaujot paātrināties līdz 110 km/h. Automašīnai ir uzlabota bremžu sistēma un pastiprināta piekare, hidrauliskais stūres pastiprinātājs un apsildāms vējstikls. Komplektā arī sēdekļi ar ūdeni necaurlaidīgiem pārvalkiem, 13 collu riteņu diski, radio un USB pieslēgvietas.

Pircējs varēs izvēlēties kādu no 14 virsbūves krāsu variantiem un sagatavot vismaz 20 000 mārciņu (20 800 eiro), ko ražotājs prasīs par katru no 56 solītajiem Mini Moke.

Pārdošana sāksies 2021.gadā, taču – tikai Lielbritānijā.

Foto: Ekrānbilde no mokeinternational.com

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.