Autovadītājs alkohola reibumā iebrauc pretējā joslā un izraisa smagu avāriju

Vecpiebalgas novadā trešdien noticis smags ceļu satiksmes negadījums, kura rezultātā cietuši trīs cilvēki. Pretējā braukšanas joslā iebraukušajam “BMW” markas automašīnas vadītājam pēc negadījuma konstatēts alkohola reibums – aptuveni trīs promiles.

Vakar, 16.septembrī, ap pulksten 20:30 Vecpiebalgas novadā, Taurenes pagastā uz autoceļa Cēsis – Vecpiebalga – Madona notika frontāla divu automašīnu sadursme. Sākotnējā informācija liecina, ka vīrietis, vadot automašīnu “BMW”, iebrauca pretējā braukšanas joslā, kur izraisīja sadursmi ar automašīnu “Opel”.

Ceļu satiksmes negadījumā cieta automašīnas “Opel” vadītājs un divi pasažieri, savukārt “BMW” vadītājs un divi pasažieri no hospitalizācijas atteicās. Tāpat noskaidrots, ka automašīnas “BMW” vadītājs pie stūres bija sēdies alkohola reibumā, proti, vīrieša izelpā konstatēja teju trīs promiles. Saistībā ar notikušo Valsts policijas Cēsu iecirknī ir sākts kriminālprocess un tiek skaidroti visi notikušā apstākļi.

Jau informējām, ka no 16. septembra nedēļas garumā Eiropas Savienības dalībvalstīs norisināsies Eiropas ceļu policijas tīkla (ROADPOL) organizētā akcija “ROADPOL Drošības dienas”, kuras mērķis ir kopīgiem spēkiem panākt, lai šajā laikā uz Eiropas ceļiem nebūtu neviena ceļu satiksmes negadījuma ar bojā gājušiem un smagi ievainotiem cilvēkiem. Tāpat Valsts policija atkārtoti uzsver, ka alkohols un jebkāda veida transportlīdzekļu vadīšana ir divas nesavienojamas lietas, turklāt šis negadījums kārtējo reizi apstiprina, ka iereibis transportlīdzekļa vadītājs apdraud ne tikai pats savu veselību un dzīvību, bet arī rada draudus saviem līdzcilvēkiem un citiem ceļu satiksmes dalībniekiem. Valsts policija aicina arī apkārtējos cilvēkus būt līdzatbildīgiem un neļaut sēsties pie stūres reibumā, kā arī ziņot policijai, ja šādas situācijas tiek pamanītas.

 

Foto: Valsts Policija

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.