ASV pārdod reti sastopamu Honda sporta auto (+ FOTO)

Savulaik tika izlaists tika 51 šāds automobilis

Bring a Trailer izsolē ASV pārdošanā izlikta sportiskā kupeja Acura NSX Zanardi Edition komplektācijā. Par 1999.gada automobili prasa 215 000 dolāru.

Acura NSX (Eiropā – Honda NSX) īpašā versija tika izlaista par godu Alesandro Dzanardi – itāļu autosportistam, kurš 1997. un 1998.gadā kļuva par CART sacīkšu sērijas uzvarētāju.

Pavisam tika izgatavota 51 automašīna – 49 nodeva markas dīlercentriem, vienu uzdāvināja Dzanardi, bet vēl viens eksemplārs tika atstāts kompānijas preses centra rīcībā.

No standarta produkcijas Zanardi Edition atšķīrās ne tikai ar ekskluzīvo sarkano virsbūves krāsu – automobilis bija 68 kg vieglāks, komplektēts ar viegliem BBS riteņu diskiem, cieto jumtu, aizmugures spoileri, plāksnītēm ar kārtas numuru un sportista autogrāfu. Īpašā versija bija 68 kg vieglāka par sērijveida NSX un tai nebija elektriskā stūres pastiprinātāja.

Sporta automašīnas salonā bija audio sistēma, gaisa kondicionieri, kā arī elektriski regulējami sēdekļi ar ādas un alkantara apdari. Ātrumpārslēga svira bija izgatavota no titāna, bet motortelpā atradās standarta 3,2 litru V6 dzinējs ar 294 Zs (303 Nm). Spēka agregāts darbojās tandēmā ar sešpakāpju mehānisko pārnesumkārbu.

  1. gadā Acura NSX Zanardi Edition сena bija 84 000 dolāru.

Izsolē izliktais eksemplārs ir ļoti labā stāvoklī un noskrējis tikai 19 300 km.

 

 

 

Foto: Ekrānbilde no Bringatrailer.com

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.