Reinis Nitišs stāsies uz starta Neste World RX of Riga

Jau šajā nedēļas nogalē Biķernieku trasē valdīs lielais rallijkross. Rīgā viesosies pasaules čempionāta dalībnieki, lai aizvadītu čempionāta 5 un 6 posmu.

Starp pastāvīgajiem čempionāta dalībniekiem sacensībās Biķerniekos redzēsim arī Reini Nitišu, kurš šoreiz pārstāvēs lietuviešu komandu ES motorsport. Šī Reinim ir vienreizēja iespēja atkal atgriezties pie Super Car auto stūres tieši savu skatītāju acu priekšā. Sacensību priekšvakarā Reinis Nitišs piekrita uz nelielu sarunu.

Tu teici, ka piedāvājums nāca negaidīti laikā, kad tu biji pārņemts ar ralliju. Par ko vienojāties ar jauno komandu?

Reinis Nitišs. Ernestas Staponkus man piezvanija apmēram pirms diviem mēnešiem. Skaidrs, ka uzreiz nevienojāmies par dalību komandā, bet sarunas bija sākušās un saprotams piedāvājums mani ieinteresēja. Pagāja mazliet laiks, līdz noslēdzām sadarbības līgumu. Runa ir tikai par Rīgas posmu. Taču sarunas ir nolemts turpināt. Jau ceturdien atkal apspriedīsim visas lietas ar Ernestas. Par tālākiem plāniem laikam varēsim ko runāt tikai svētdien pēc sacensību noslēguma.

Vai nebija grūti atkal pārslēgties no rallija uz rallijkrosu?

R.N. Rallijs balstās uz komandas darbu, kur daudz nianšu, kas atšķirīgas no rallijkrosa, bet galvenais ir distances garuma un auto atšķirības. Rallijā priekšpiedziņa rallijkrosā pilnpiedziņa, taču esmu pietiekami daudz braucis ar Super Car spēkratiem. Aprast ar šādu auto man problēmas īpaši nesagādā. Vieglāk arī ir pārsēsties no priekšpiedziņas uz pilnpiedziņu nevis otrādi.

Kāda ir Škoda RX lietuviešu izpildījumā?

R.N. Viss ir labi. Auto jau sevi ir veiksmīgi pierādījis trasē. Cik esmu auto iepazinis, sajūtas labas. Pēdējā laikā komanda ir pamainījusi auto attīstības “filozofiju”. Varu teikt, ka komanda iet pareizā virzienā. Rīt 333 trasē pastrādāsim ar puišiem, kuri “ņemas” ar datoriem un viss būs labi.

Kāds tev izveidojies priekšstats par komandu?

R.N. Komanda atstāj labu iespaidu. Tā pievērš uzmanību lietām, par kurām citas komandas neaizdomājas. Kā tas ietekmēs auto ātrumu trasē, redzēsim. Komandai ir ļoti nopietna attieksme pret lietām, kuras tā dara. Komanda ir labi nodrošināta, tā neekonomē uz plānošanas un darbu organizācijas rēķina, kas veicina vispārējo komandas attīstību.

Vai Škoda RX Super Car ir finālbrauciena auto?

R.N. Finālā auto iebraukt noteikti var, taču jāņem vērā dažādu apstākļu sakritība, kas var ietekmēt iekļūšanu finālā. Cik viss ir neprognozējams mēs varējām vērot iepriekšējos posmos Zviedrijā un Somijā.

Foto: Jānis Grīnhofs

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.