Ražošanai neder – Škoda Kodiaq RS nespēj izpildīt ekonormatīvus

Sportiskais Škoda Kodiaq RS tiks noņemts no ražošanas, jo šis modelis nespēs izpildīt toksisko atgāzu normatīvus, kas Eiropas Savienībā stāsies spēkā no 2021.gada.

Mediji vēsta, ka Škoda Kodiaq RS uz laiku tiks izņemts no piedāvājuma. Atgriezties tas varētu līdz ar modeļa feisliftu, taču nu jau bez 240 Zs jaudigā biturbo dīzeļa.

“Grēkāzis” ir divlitru 240 Zs (500 Nm) biturbo dīzeļdzinējs, kas uz vienu kilometru rada 209-217 gramus CO2 izmešu.

Tas ir diezgan daudz, ņemot vērā faktu, ka Eiropas likumdošana paredz kaitīgo izmešu vidējā līmeņa samazinājumu viena modeļa saimes ietvaros līdz 95 gramiem uz vienu kilometru jau no 2021.gada. Tik stingra pieeja neatstāj izvēli Kodiaq RS, taču tas nenozīmē, ka šis modelis aiziet no mums pavisam.

Sportiskais modelis atgriezīsies līdz ar plānoto modernizāciju (2021. gada vasara), taču dīzeļdzinēja vietu ieņems benzīna motors, iespējams, ar 48V elektrisko sistēmu, savukārt pilnvērtīgs hibrīds uz Kodiaq bāzes pagaidām netiekot plānots.

Līdzvērtīgu piedāvājumu varētu aizstāt arī Škoda pirmais pilnībā elektriskais modelis Enyaq iV, kam arī tiek solīta RS modifikācija ar diviem elektromotoriem un 306 Zs jaudu. Šāds elektriskās piedziņas krosovers 100 km/h sasniedz 6,2 sekundēs, kamēr Kodiaq RS nepieciešamas septiņas.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.