Braukt drošībā ir svarīgi gan topošajām māmiņām, gan jaundzimušajiem (+VIDEO)

TV Autoziņas kopā ar Rīgas Dzemdību nama neonatoloģi Kristīni Rasnaču un vecmāti Baibu Zelku noskaidroja kā to pareizi darīt.

 

 

Lai topošās māmiņa varētu droši un ērti pārvietoties automašīnā, tostarp arī pašām sēžot pie stūres ikdienā noderēs tā sauktā grūtnieču josta automašīnām. Kā josta darbojas mums parādīja Rīgas Dzemdību nama vecmāte Baiba Zelka. Viņai asistēja topošā māmiņa Emīlija.

Mūsdienās grūtnieces nereti brauc ar automašīnu vēl devītajā mēnesī, tāpēc jaunas zināšanas par savu drošību noder. Tādas būs vajadzīgas arī tad, kad bērniņš jau nācis pasaulē. Par to tad iestājas arī informatīvās kampaņas Atbildīga izvēle no pirmās dienas iniciatore Neste Latvija. Ir tikai dabiski, ka māte nevēlas izlaist mazuli no rokām ne uz brīdi, pat ceļā uz mājās. Kur gan bērniņš būs lielākā drošībā, ja ne mātes rokās?

Kristīne Rasnača, Rīgas Dzemdību nama neonatoloģe norāda, ka turēt bērniņu rokās būs nedrošāk. Pēc fizikas likumiem ir tā, ka notiekot sadursmei, mēs instinktīvi palaižam vaļā, visu, kas mums ir rokās. Krēsliņš ir nofiksēts, bērniņš ir piesprādzēts. Sadursmes brīdī viņš būs stabili un droši pasargāts. Svarīgi ir ne vien pareizi iesprādzēt pašu jaundzimušo, bet droši un pareizi nostiprināt pašu autokrēsliņu. Vairāk skaties TV Auto ziņu sižetā.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.