Krievu hakeris gatavojis uzbrukumu Tesla Gigafactory, taču plāns izgāzies

Krievu hakeris Jegors Krjučkovs bija plānojis uzbrukt Tesla rūpnīcai Nevadā, taču nodoms cieta neveiksmi un sliktais puisis arestēts.

Saskaņā ar Teslarati informāciju, Losandželosā aizturēts krievs Jegors Krjučkovs, kurš tiek turēts aizdomās par kiberuzbrukuma gatavošanu jaunai Teslas rūpnīcai Nevadā. Hakeris cerēja uzpirkt vienu no uzņēmuma darbiniekiem un izmantot viņu, lai rūpnīcas datortīklā ievadītu ļaunprātīgu programmatūru.

Vīrietis piedāvāja Teslas rūpnīcas darbiniekam miljonu dolāru apmaiņā pret sadarbību, taču amerikānis šo informāciju nodeva FIB. Noprotot, ka Federālais izmeklēšanas birojs nācis uz pēdām, krievu hakeris mēģināja pamest valsti, taču tika arestēts.

To, ka krievu hakera nodoms ir bijis nopietni plānots uzbrukums, apstiprina arī Tesla vadītājs Īlons Masks, kurš tviterīi ierakstījis, ka novērtē sava darbinieka rīcību un uzsver, ka “viss bijis ļoti nopietni”.

Savukārt ASV Tieslietu departaments paziņoja par 27 gadus vecā Krjučkova arestu, kurš no 15. jūlija līdz 22. augustam sazinājies ar kāda Nevadā nenosaukta uzņēmuma darbinieku un piedāvājis viņam darījumu. Kad FIB nokļuva uz viņa pēdām, vīrietis mēģināja pamest valsti, taču tika arestēts. Krievijas vēstniecība Vašingtonā atzīst, ka informēta par Jegora Krjučkova aizturēšanu un ar savas valsts pilsoni sazināsies tuvākajā laikā.

Foto: Ekrānbilde no twitter.com/teslarati

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.