ТаgAZ Aquila – eksotisks elektroautomobilis vienā eksemplārā

Francijā izgatavots pirmais un pagaidām vienīgais ТаgAZ Aquila elektromobilis.

Francijā reģistrētais uzņēmums MPM Motors, kas izgatavo krievu ТаgAZ Aquila kopijas, prezentējis šī modeļa elektrisko modifikāciju. Pagaidām šis sportiskā stilā veidotais automobilis uzbūvēts vienā vienīgā eksemplārā.

Savulaik Krievijā, Taganrogas automašīnu rūpnīcā tika plānots ražot cenu ziņā pieejamu, sportiska dizaina automobili Aquila, taču izdevās izlaist vien dažus desmitus eksemplāru. Projekts bankrotēja un bijušais rūpnīcas īpašnieks Mihails Paramonovs emigrēja uz Franciju, kur kopā ar savu dēlu Igoru reģistrēja uzņēmumu MPM Motors. Ar šo zīmolu 2016.gadā netālu no Parīzes tika uzsākta neliela apjoma Aquila automobiļu ražošana. Drīz vien modeļa nosaukums tika nomainīts uz PS160, bet pēc tam tas pārtapa par Erelis. Uzņēmums gadā izlaiž apmēram 1000 eksemplāru.

Sekojot laikmeta garam, arī MPM Motors pievērsies videi draudzīgākām tehnoloģijām un, izmantojot 136 Zs jaudīgu elektromotoru, pārvērtis savu vienīgo modeli par elektroautomobili. Automašīnas dinamiskie raksturlielumi netiek atklāti, taču zināms, ka tas aprīkots ar 42 kWh akumulatoru, kas nodrošina gaitas rezervi aptuveni 300 km.

No standarta Erelis, ko komplektē ar PSA ražojuma 1,2 litru 130 Zs benzīna motoru elektriskais modelis atšķiras arī vizuāli – galvenokārt ar priekšpuses noformējumu, kas izceļas ar zeltītas krāsas dekoratīvo radiatora režģi.

Erelis benzīna versija Francijas tirgū maksā, sākot no 16 500 eiro.

 

Foto: Ekrānbilde no Motor.ru

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.