Briti cer uz Tesla atgriešanos

Lielbritānija cer, ka elektroautomobiļu ražotājs Tesla ieinterēsies par valdības sagatavoto piedāvājumu un uzcels rūpnīcu arī Apvienotajā karalistē.

Lielbritānijai pēc breksita svarīgs katrs investors, tādēļ tiek apsvērts ikviens piedāvājums un meklētas iespējas, kā paplašināt piedāvājumu arī no savas puses.

Lielas cerības briti liek uz elektroautomobiļu ražotāju Tesla, kas pēc nesaskaņu noregulēšanas, lielā tempā ceļ savu rūpnīcu Vācijā.

Arī briti vēlas to pašu un kā ziņo mediji, Tirdzniecības ministrija jau esot rezervējusi 37 hektārus Somersitas  grāfistes industriālā parka teritorijā, kur piedāvājot elektroautomobiļu ražotājam izdevīgus nosacījumus savas rūpnīcas, pētījumu un attīstības centra izveidei.

Tirdzniecības ministrija uzskata, ka projektam ir perspektīvas, ņemot vērā to, ka labās puses satiksme Eiropā ir Lielbritānijā, Īrijā, Maltā un Menas salā, kur potenciāli varētu pārdot aptuveni 150 000 automašīnu.

Tagad „bumba ir Tesla pusē”, taču Īlona Maska atbilde, vismaz ne parāk tālā pagātnē bija „nē” – jo breksita rezultātā izveidojusies pārāk neskaidra situācija.

Ja Tesla tomēr pārdomās, amerikāņiem tā būs savā ziņā atgriešanās, jo pats pirmais Tesla modelis – Roadster – tapa uz britu Lotus Elise bāzes.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.