Ford ražotie policijas auto iegūst spējas iznīcināt Covid-19

Ford ražotie patruļauto saņēmuši funkciju, kas ļaus automašīnas salonu atbrīvot no vīrusiem, nogalinot tostarp arī bīstamo COVID-19.

Ford ieviesis jaunu funkciju Police Interceptor Utility apvidus auto arsenālā. Tas ir pašdezinfekcijas režīms, kas sasilda salonu līdz 56 grādiem, iznīcinot, kā apgalvo ražotājs, līdz pat 99 procentiem vīrusu. Lai veiktu izmaiņas konstrukcijā, pietiek atjaunināt 2013-2019.gados ražoto automašīnu programmnodrošinājumu.

Sistēmu aktivizē nospiežot noteiktu kruīza kontroles pogu kombināciju. Pēc tam jāatstāj salons, jo procesa laikā tajā atrasties nedrīkst. Par to brīdina arī gaismu signāli, kas darbojas kamēr sistēma ir aktīva. Pēc salona uzsildīšanas līdz maksimālajai temperatūrai tiek ieslēgts gaisa kondicionieris un automašīna tiek atdzesēta.

Ford uzskata, ka pašdezinfekcijas režīms policistiem ir īpaši nozīmīgs, jo ​​viņiem bieži jāpārvadā cilvēki, ieskaitot tādus, kam novērojami koronavīrusa simptomi.

Nesen Ohaio štata universitātes zinātnieku pētījumā tika noskaidrots, ka augsta temperatūra automašīnas salonā veicina bīstamu mikroorganismu iznīcināšanu, ieskaitot koronavīrusa COVID-19 izraisītājus. Piemēram, ja jūs sasildīsit salonu līdz 55 grādiem pēc Celsija, vīruss dzīvos ne vairāk kā divdesmit minūtes, bet paceļot temperatūru līdz 70 grādiem, mikroorganismi tiks iznīcināti piecu minūšu laikā.

 

Foto: Ekrānbilde

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.