Yaris Cross – jauns kompakts krosovers no Toyota (+ FOTO)

Toyota prezentējusi jaunu kompaktu krosoveru ar hibrīdpiedziņu. Tas ir Yaris Cross, kas tiks ražots Francijā un jau nākamgad kļūs pieejams Eiropas pircējiem.

Toyota iepazīstinājusi ar krosoveru Yaris Cross. Tas izgatavots uz TNGA-B platformas, ko izmanto arī hečbekam Yaris. Automašīna ir 4180 mm gara, 1765 mm plata un 1560 mm augsta. Krosovers ir 240 mm garāks par hečbeku Yaris, taču 180 mm īsāks nekā krosovers C-HR, kas japāņu autobūves kompānijas piedāvājumā atrodas pakāpienu augstāk. Riteņu bāzes izmērs – 2560 mm – gan hečbekam, gan krosoveram vienāds.

Par Yaris Cross dzinējspēku kalpo hibrīdiekārta, kas apvieno 1,5 litru trīscilindru 80 Zs benzīna motoru, kompaktu elektromotoru, kas novietots pie aizmugures ass un litija jonu akumulatoru. Sistēmas kopējā jauda – 118 Zs.

Normālos apstākļos krosovers pārvietojas ar priekšējo riteņu piedziņu, taču tad, kad elektronika konstatē nepietiekamu saķeri ar ceļa segumu, pieslēdzas elektromotors, kas piedzen aizmugurējos riteņus.

Toyota Yaris Cross sērijveida ražošana tiks noorganizēta Valensjēnas (Francija) rūpnīcā – turpat, kur top hečbeks Yaris. Jau pirmajā ražošanas gadā Toyota plāno izgatavot 150 000 Yaris Cross eksemplāru.

Tirgū šim modelim nāksies konkurēt ar tādiem konkurentu ražojumiem kā Nissan Juke, Kia Soul, Opel Mokka un Mazda CX-3.

Markas dīleru centros Yaris Cross gaidāms 2021. gada vasarā.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.