Volkswagen Tiguan kļuvis par markas veiksmīgāko modeli un populārāko SUV Eiropā

Kompaktais krosovers Tiguan kļuvis par markas veiksmīgāko modeli un populārāko SUV Eiropā, ziņo Volkswagen. Pērn vien saražoti 910 926 eksemplāri.

Volkswagen Tiguan tiek ražots kopš 2007.gada, no 2016.gada apritē ir otrā paaudze, bet 2020.gada vasarā to gaida modernizācija. Šī gada pavasaris ieies vēsturē ar to, ka modelis sasniedza 6 miljonu robežu, kļuva par Volkswagen markas un visas grupas vislabāk pārdoto automašīnu, kārtējo reizi apliecinot arī Eiropas populārākā SUV statusu. Tiguan ir viens no trim populārākajiem SUV  visā pasaulē.

2019.gadā tapa 910 926 eksemplāri, kas nozīmē, ka kaut kur pasaulē ik pēc 35 sekundēm no konveijera noripo jauns Tiguan. Šo modeli Volkswagen ražo četrās laika zonās trīs kontinentos un tādējādi visu diennakti.

2017.gadā kompaktā krosovera saimi papildināja Tiguan Allspace – jauns modelis ar garāku riteņu bāzi (+110 mm) un līdz pat septiņu sēdvietu komponējumu. Pašlaik tas veido apmēram 55 procentus no Tiguan produkcijas. Amerikā Volkswagen piedāvā tikai Tiguan pagarināto modifikāciju, kas Ķīnā pazīstama kā Tiguan L. Ķīnā iespējams nopirkt arī Tiguan Plug-in hibrīdmodeli, kamēr Eiropā tas kļūs pieejams vien šogad.

Parastā Tiguan versija Eiropas, Āfrikas, Āzijas un Okeānijas reģiona valstīm top VW galvenajā rūpnīcā Volfsburgā, kamēr Krievijas pilsētā Kalugā ražotais Tiguan paredzēts Krievijai un tās kaimiņu Vidusāzijas valstīm. Pagarinātā Tiguan konveijers iekārtots Šanhajā un Meksikas rūpnīcā Pueblā.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.