Bosch izstrādājis ierīci, kas Covid-19 testa atbildi sniegs jau pēc 2,5 stundām

Kompānija Bosch, kas nodarbojas, tostarp ar autodetaļu izgatavošanu, izstrādājusi ierīci Vivalytic, kas atbildi uz Covid-19 testu sniegs jau pēc 2,5 stundām. Pašlaik rezultātus var uzzināt tikai pēc dienas vai divām.

Bosch Vivalytic tika izstrādāts tikai sešu nedēļu laikā sadarbībā ar Īrijas tehnoloģiju uzņēmumu Randox Laboratories. Ierīce darbojas ļoti vienkārši – ārstam vien jāiegūst deguna gļotādas vai rīkles uztriepes, jānovieto tās uz speciāla kārtridža, kurā jau ir visi nepieciešamie reaģenti, un jāgaida rezultāts.

Ražotājs norādījis, ka Bosch Vivalytic precizitāte ir 95 procenti un pilnīga materiāla analīze prasa tikai 2,5 stundas. Tajā pašā laikā ierīce pārbauda ne tikai SARS-CoV-2 koronavīrusa klātbūtni, bet arī deviņas citas elpceļu slimības – ieskaitot A un B gripu. Vidēji 100 šādas ierīces dienā apstrādā 1000 testus.  Īpaša apmācība nav nepieciešama, tāpēc Vivalytic var izmantot ārsti visā pasaulē.

Nesen mediji vēstīja par Igaunijas zinātniekiem, kas arī izstrādā ātrā testa metodi, kas būs ļoti precīza un rezultātu sniegs pēc 20 minūtēm.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.