Jaunzēlandē pārdod jocīgu policijas auto (+ FOTO)

Maija sākumā plānotās RM Sotheby`s izsolespiedāvājumā iekļauts jocīgs policijas auto. Neparasts tas ir tādēļ, ka tā garums nesasniedz pat trīs metrus.

RM Sotheby`s piedāvā 1971.gadā ražotu Subaru 360, kas izmantots kā Jaunzēlandes policijas patruļauto. Tagad grūti iedomāties, ka policija izmantotu automobili ar šādiem parametriem, taču toreiz bija citādi. Subaru 360 bija samērā iecienīts ne tikai Japānā, kur tam izmēru dēļ tika dots nosaukums „dievgosniņa”, bet arī ārpus tās robežām. Pavisam 12 gadu laikā (1958.-1971.gads) tika izlaisti gandrīz 400 000 eksemplāru.

Subaru 360 ir tikai 2990 mm garš, 1300 mm plats, 1379 mm augsts un apveltīts ar 1801 mm riteņu garenbāzi. Piedāvājumā bija modeļi ar divu un trīs durvju virsbūvi, kā arī variants ar salokāmu auduma jumtu.

Izsolē piedāvātais eksemplārs kalpojis Jaunzēlandes policijas dienestā, ir aprīkots ar gaismu un skaņu signāliem, arī attiecīgi nokrāsots, bet policista cepure piedāvājumā iekļauta kā bezmaksas papildu bonuss.

Automašīna aprīkota ar 356 kubikcentimetru divcilindru benzīna motoru, kas attīsta 25 Zs un darbojas komplektā ar četru pakāpju mehānisko pārnesumkārbu.

Foto: Ekrānbilde

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.