Atrod 30 gadus vecu Volgu bez nobraukuma un četras kastes šņabja (+ FOTO)

Kādā garāžā Krievijā uzieta “laika kapsula” no padomju laikiem – pirms 30 gadiem ražots automobilis Volga un četras kastes spirtotā dzēriena Russkaja Vodka.

Krievu izdevums Motor.ru vēsta par kādu interesantu atradumu, ko aprakstījis interneta blogeris Roma Urraco. Tā ir garāža, kur uzglabājies 1989.gadā ražots automobilis GAZ-2410. Ar automašīnu savulaik braukts, taču nedaudz (odometrs noskaitījis 844 km), turklāt pēdējos 20 gadus tā nostāvējusi bez kustības.

Volgas bagāžniekā atrastas četras kastes ar 80.gados ražotu degvīnu Russkaja Vodka, bet cimdu nodalījumā – zviedru grupas Katz kasete, ko rūpnīca iekļāva komplektā, lai īpašnieks varētu pārbaudīt audio sistēmas darbību. Mašīnā bijusi arī servisa grāmatiņa ar atzīmi par automobiļa iegādi, magnetolas instrukcija, nelietots rezerves ritenis un rūpnīcas instrumentu komplekts. Kā raksta blogeris, uzreiz pēc pirkuma īpašnieks veicis pretrūsas apstrādi ar tolaik populāro līdzekli Buvanol, bet Vatra cigarešu paciņas salonā ievietotas, mēģinot pasargāt sēdekļus no kodēm.

Par deficīta laikiem liecina arī atrastās spirtotā dzēriena kastes, maiss ar iebiezināto pienu, kā arī liels daudzums ar rezerves detaļām, ko īpašnieks sagādājis domājot par priekšdienām.

Volga GAZ-2410 ir parastās GAZ-24 modernizētā versija, ko ražoja no 1985. līdz 1992.gadam. Motortelpā tai atradās 2,4 litru 100 Zs bezīna motors, kas darbojās komplektā ar četru pakāpju mehānisko pārnesumkārbu. Pavisam tika izlaisti 417 481 eksemplārs.

Foto: Ekrānšāviņš no Motor.ru

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.