Alūksnes pusē septiņiem transportlīdzekļiem neatbilstošas riepas (+ FOTO)

Turpinās transportlīdzekļu pārbaudes – Alūksnes pusē septiņi pārkāpumi par neatbilstošu riepu protektoru dziļumu

19.decembrī Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Alūksnes policijas iecirkņa apkalpojamā teritorijā policija kopā ar Ceļu satiksmes drošības direkciju (CSDD) turpināja jau decembra sākumā uzsāktos satiksmes kontroles pasākumus, kuros pastiprināta uzmanība tika pievērsta transportlīdzekļu riepu stāvoklim un to atbilstībai normatīvo aktu prasībām. Satiksmei neatbilstošs riepu stāvoklis tika konstatēts septiņiem transportlīdzekļiem, no kuriem tehniskās apskates tika anulētas pieciem transportlīdzekļiem.

Kopumā tika veiktas pārbaudes 414 transportlīdzekļiem, kur septiņos gadījumos tika noteikta riepu protektora dziļuma neatbilstība, bet piecas tehniskās apskates tika anulētas. Konstatēti divi gadījumi, kur automašīnām bija uzstādīta vasaras riepa kā rezerves ritenis.  Mazākais fiksētais protektora dziļums bija aptuveni 1,91 mm. Tāpat pārbaužu laikā autovadītājiem tika izteikti vairāki brīdinājumi par esošo riepu stāvokli, kas gan bija vēl atbilstoši prasībām.

Pastiprinātās pārbaudes laikā tika noformēts pārkāpuma protokols par transportlīdzekļa vadīšanu bez jebkādām transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām. Kopumā diena noritēja mierīgi, bez starpgadījumiem.

Valsts policija atgādina, ka Ceļu satiksmes noteikumi nosaka, ka laika posmā no 1.decembra līdz 1.martam  visiem transportlīdzekļiem, kuru pilna masa nepārsniedz 3,5t, jābūt aprīkotiem ar riepām, kas paredzētas braukšanai ziemas apstākļos.  Vieglo automašīnu ziemas riepu protektora dziļums nedrīkst būt mazāks par 4 mm.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.