Fisker Ocean vēlas konkurēt ar Tesla Model Y (+ FOTO)

Talantīgā dizainera Henrika Fiskera vadībā izstrādātais elektriskais krosovers debitēs 2020.gada janvārī, Lasvegas CES elektronikas jaunumu izstādē. Fisker cer, ka jaunais modelis varēs konkurēt ar kompakto Tesla krosoveru Model Y.

Fisker publicējis divus jaunus attēlus ar krosoveru Ocean piebilstot, ka plašākas publikas priekšā tas stāsies pēc nepilna mēneša, kad darbu sāks CES izstāde Lasvegasā.

Informācija par jauno modeli tiek atklāta pamazām: vispirms uzzinājām tā nosaukumu (Ocean), tad cenu (aptuveni 40 000 dolāru) un visbeidzot dažas tehniskās nianses, piemēram, to, ka automašīnas garums ir 4,64 m, kas pēc gabarītiem dara to līdzīgu pašu pasludinātajam konkurentam Tesla Model Y (4,69 m).

Zināms, ka Fisker Ocean būs aprīkots ar 80 kWh akumulatoru, kas ļaus nobraukt aptuveni 400 līdz 480 km.

Novembra beigās tika atklāta pieteikšanās Ocean iegādei, ko var izdarīt, iemaksājot avansu 250 dolāru apmērā. Ražošanas konveijeru gan iedarbinās vien 2021.gada beigās, bet piegādes klientiem sāksies 2022.gadā.

Fiskers sola plašu telpu, Head-up projekcijas displeju, videi draudzīgus un daļēji pārstrādājamus apdares materiālus, kā arī apjomīgu stikla jumtu, kas būs aprīkots ar saules baterijām papildu enerģijas iegūšanai.

Solītā 40 000 dolāru cena ir krietni izdevīgāka nekā līdzīgi aprīkotam Model Y, jo Masks par savu krosoveru prasa 52 000 dolāru.  

Vērtējot Ocean izredzes eksperti gan ir visai piesardzīgi, jo neviens Fisker projekts tā pa īstam vēl nav izdevies: 2018.gada sākumā izziņotā kupeja Emotion joprojām kavējas, bet par pilsētas satiksmei paredzēto Orbit, ko prezentēja 2017.gada beigās, netiek runāts vispār.

Foto: Ekrānbilde no instagram.com/fiskerinc

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.