No 128 100 eiro – Jaunie BMW X5 M un Х6 М 100 km/h sasniegs 3,8 sekundēs (+ FOTO)

BMW iepazīstinājis ar jaunās paaudzes X5 M un X6 M. Abi iegūs motoru no M5 un 100 km/h sasniegs 3,8 sekundēs.

BMW iepazīstinājis ar X5 un X6 jaudīgajiem M modeļiem. Savā trešajā paaudzē tie iegūst 4,4 litru twin-turbo V8 motoru, kas attīstīs 600 vai 625 Zs (Competition versija), astoņu pakāpju automātisko pārnesumkārbu un M xDrive pilnpiedziņu ar aktīvo diferenciāli.  

Vizuāli sportiskie krosoveri atšķiras ar agresīvāka izskata noformējumu, aerodinamiski optimizētiem spoguļiem, 21 collu riteņu diskiem un izplūdes sistēmu ar diviem izvadiem katrā pusē difuzoram. 625 Zs jaudīgā Competition versija izcelsies ar melniem akcentiem eksterjera noformējumā un M Sport izplūdes sistēmu ar īpašu skanējumu.

Salonā par piederību sportiskajai elitei atgādina M stūre, sporta sēdekļi ar ādas apdari, izteiktu sānu atbalstu un izgaismotu logotipu, alumīnija vai oglekļa šķiedras dekori priekšējam panelim un viduskonsolei, transmisijas selektors ar M logotipu.

Abi krosoveri komplektēti ar 4,4 motoru no M5, kas attīsta 600 Zs (750 Nm) vai 625 Zs īpaši jaudīgajā Competition. Standarta versijā 100 km/h varēs sasniegt 3,9 sekundēs, Competition ir par 0,1 sekundi ātrāks. Pirmajā gadījumā maksimālais ātrums ir 250 km/h – elektroniski ierobežots, otrā iespējams paātrināties līdz 290 km/h. Salīdzinājumam pieminēsim, ka 575 Zs jaudīgie iepriekšējās paaudzes modeļi 100 km/h atzīmi sasniedza 4,2 sekundēs.

Sportiskie modeļi jau bāzes versijā komplektēti ar adaptīvo piekari, elektroniski regulējamiem amortizatoriem un aktīvo sānsveres stabilizācijas sistēmu. Krosoveriem ir spēcīgas bremzes ar sešu virzuļu skavām un 395 un 380 mm bremžu diskiem attiecīgi priekšā un aizmugurē.

Ar viduskonsolē iemontētā slēdža palīdzību vadītājs var regulēt motora, amortizatoru, stūres iekārtas, pilnpiedziņas un bremžu sistēmas iestatījumus, turklāt divus variantus var saglabāt un pēc vajadzības aktivizēt ar stūres taustiņu palīdzību. Savukārt M taustiņš ļauj pārvaldīt braukšanas sistēmas, mērinstrumentu paneļa un Head-up projekcijas displeja rādījumus.

Abi augstās veiktspējas modeļi tirgū nonāks 2020.gada aprīlī. Eiropā cenas sāksies no atzīmes 128 100 eiro.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.