Noņem visu, bez kā var iztikt – Chevrolet Niva iegūst vislētāko versiju

GM-AvtoVAZ laidis klajā jaunu Chevrolet Niva versiju – SL (SuperLite), kas ir vislētākā un askētiskākā General Motors un AvtoVAZ kopuzņēmumā ražotā automobiļa versija.

Jaunās versijas cena ir 667 000 rubļu (9480 eiro) vai precīzāk – 523 800 rubļu (7444 eiro), ja ņem vērā visas atlaides un akcijas, ko pašlaik piedāvā ražotājs.

SL versija pieejama tikai baltajā Iceberg virsbūves krāsā, komplektēta ar nekrāsotiem bamperiem un melniem tērauda riteņu diskiem.

Aprīkojuma sarakstā nav pat tik elementāru opciju, kā centrālā atslēga, imobilaizeris, elektriski regulējami spoguļi, audio sagatave un priekšējā pasažiera drošības spilvens. Nebūs arī apsildes aizmugures pasažieru kājām, automātiskās tuvo gaismu ieslēgšanas un aizsargpārvalka rezerves ritenim.

Automobilis komplektēts ar 80 Zs jaudīgu 1,7 litru motoru, kas darbojas komplektā ar piecu pakāpju mehānisko pārnesumkārbu, divpakāpju sadales kārbu un bloķējošo starasu diferenciāli.

Septembra sākumā medijos parādījās ziņa, ka šogad pārdoto apvidus automobiļu skaits pirmajā pusgadā samazinājies par 26% salīdzinājumā ar 2018.gadu. Pērn no janvāra līdz jūnijam tika pārdoti 14 203 Chevrolet Niva  eksemplāri, bet šogad kompānijai izdevies realizēt vien 10 549 automobiļus. Pieprasījuma trūkuma dēļ rūpnīcai pat nācās uz laiku (2.09-6.09) apturēt ražošanas konveijeru, ko uzņēmums skaidroja ar “pieprasījuma optimizāciju.”   

 

Foto: Ekrānbilde

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.